Facebook
Instagram
YouTube
Xko
|
EN
Account
Zobrazit menu
Menu
Zobrazit menu
Menu

Ve Sněmovně naráží volba poštou na obstrukční taktiku. Co s tím?

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku

Opozice, která hlasování poštou razantně odmítá, v prvním týdnu jednání kromě mnohahodinových vystoupení předsedů přišla s inovativním způsobem, jak jeho projednávání komplikovat. Mimořádnou schůzi ke korespondenčnímu hlasování přetnula jinou mimořádnou schůzí. A stejný způsobem opozice postupovala i druhý týden jednání, když vyvolala další mimořádnou schůzi, tentokrát o celostáním referendu.

Opoziční strany volají po potřebě detailní debaty k různým aspektům hlasování poštou. Ale téměř polovinu jednání vyplnili předsedové opozičních stran čtením bakalářských prací o populismu či knih od TGM. Andrej Babiš ještě zvládl urazit obyvatele sousedního Rakouska i ředitelku Národní galerie.

Proč se obstrukčními excesy svých předsedů připravuje opozice o čas vyhrazený potřebné debatě?

Proč hnutí ANO přerušuje projednávání jinou schůzí?

Obstrukce jsou zcela legitimní, faktická debata je nutná, ale jednání Sněmovny by se nemělo zvrhnout v zablokování parlamentu a groteskní soutěž o zlomení rekordu Fidela Castra v řečnění na veřejnosti. Tenhle způsob práce důvěru občanů v Poslaneckou sněmovnu nezvýší.

V této souvislosti jsme vyzvali občany, aby se aktivně zapojili prostřednictvím našeho nástroje „Pište opozičním poslancům” a napsali tak e-mail lídrům opozičních stran, kteří různými způsoby vytrvale brání prosazení vůle většiny, na které parlamentní demokracie stojí.

Zapojte se a proměňte slova v činy ještě dnes

Podepište výzvu

Přidejte se k 543 395 demokratům, kteří podepsali naši výzvu.

Akční centrum

Zjistěte, jakým způsobem se můžete zapojit právě Vy.

Darujte

Darování je nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se můžete zapojit hned teď.

Sdílet stránku
Zkopírovat odkaz do schránky
Sdílet na Facebooku